SDP creu que hi ha una “inacció crònica” del Govern

Autor: M. F.
Font: ARA
Publicat el: 8 de Juny de 2016

“S’han fet poques reformes i a més no estan concloses”. Aquest és el parer de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) sobre el balanç del cinc anys de Govern demòcrata. D’aquesta manera es referia el conseller general de la formació, Víctor Naudi, a les paraules dels representants de DA durant la celebració del seu cinquè aniversari.

Per a SDP hi ha una “inacció crònica” i a més creuen que des de les files demòcrates s’està més “preocupats en trobar el successor a Toni Martí o a fer pinya al voltant de Jordi Cinca” que d’encarar un projecte que permeti garantir un “futur amb confiança” per al país.

D’aquesta manera, en la roda de premsa setmanal per repassar l’actualitat política i en què ha comparegut acompanyat del membre de la comissió de política nacional, Felip Gallardo, Naudi ha recordat que algunes de les reformes que des de DA s’estan duent a terme les va endegar el Govern Bartumeu i que el que cal és una “empenta clara i decidida” per acabar els marcs legislatius que donin confiança als inversors.

“No s’han fet els deures”, ha manifestat, afegint que manca una major seguretat jurídica per als inversors, la reforma sanitària i, a més, ha recordat que el sector financer s’està preparant per a l’intercanvi automàtic d’informació i, per tant, considera que “el risc sistèmic encara hi és”.

A més, creu que encara s’està “lluny” d’haver sortit de la crisi econòmica. Des d’SDP, a més, han reiterat que cal més suport als emprenedors i han reivindicat el paper de l’oposició no només com a control de la feina del Govern sinó també per aportar idees.

A l’últim i qüestionat sobre els canvis que des de DA es volen impulsar al reglament del Consell General, Naudi ha destacat que es tracta d’una reforma que cal fer, si bé “temen” que a l’hora de fixar “què es pot demanar i com, hi hagi una retallada dels drets”.